"Geen dag is hetzelfde en iedere nieuwe dag heeft zijn eigen bijzondere wonder, zijn magische moment, waarin het oude universum vernietigd wordt en nieuwe sterren geschapen worden."
Uit: 'Aan de oever van de Piedra huilde ik', Paulo Coelho

>Home/Nieuws/Actueel

Nieuws

 Actueel | Nieuwsbrief

Interview KSG Berenschot - Maatwerkt

Vanuit het blad 'Leren in Organisaties' kreeg ik van de hoofdredacteur de vraag of ik ook geïnterviewd wilde worden. Er kwam een themanummer over Breinleren in de praktijk. Een interview met mij en een klant samen. Ik vroeg Lianne Kaufman, adjunct-directeur van KSG Berenschot of zij het leuk vond om samen geïnterviewd te worden over het 'Breinlaboratorium'.  


Dit resulteerde in een leuk en ook leerzaam gesprek met Sibrenne Wagenaar als redacteur en interviewer. Een gesprek waardoor we ons beide realiseerden hoe dit nog aan het begin staat. Een gesprek waarin we ontdekten dat het 'breinleren' niet als een methode gezien kan worden, maar als een nieuw perspectief om naar leren te kijken. Een perspectief waarmee de kwaliteit van leren en ontwikkelen verhoogd kan worden.


Meer lezen? Lees hier het artikel!
Bol.com: Maatwerkt Partner van de maand

De boekenplank op de site van Maatwerkt is niet onopgemerkt gebleven. Vele bezoekers klikten lekker weg op de rug van de boeken en kwamen daarmee op leuke leesideeën. De 'boekenplank' wordt steeds bijgewerkt en de nieuwste boeken krijgen hier een plekje.


Zelfs Bol.com vond dit zo leuk, dat Maatwerkt 'Partner van de maand februari' is geworden. Helaas alleen zichtbaar voor de zakelijke partners van Bol.com, maar toch leuk! We kregen een heuse oorkonde en natuurlijk een leuke digitale boekenbon! Zodat de plank zich natuurlijk verder kan vullen.

Slim van ze ;-)  
Workshop 'Breinwijsheden' opgenomen in aanbod KennisClinics!

Maatwerkt wil graag heel Nederland op de hoogte brengen van de werking van het brein en hoe je daar je voordeel mee kan doen in het leven van alledag. Daarom is de speciale workshop 'Leren: Breinwijsheden voor de werkvloer van alledag' ontwikkeld.


KennisClinics!
heeft deze workshop in haar zeer uitgebreide assortiment van compacte zakelijke workshops opgenomen. Via KennisClinics! kan je heel interessante andere workshops vinden rond zeer diverse thema's. Snuffel ook hier eens rond en wie weet kan je voor je organisatie nog eens een leuke carrousel samenstellen vol inspiratie!
Boek Brein@work komt in februari uit

Het is bijna zover. Het boek Brein@work komt uit met ook een bijdrage van Maatwerkt. Het hoofdstuk geschreven door Jacquelien gaat over hoe je zintuigelijk leren vorm kunt geven. Als voorbeeld wordt hierbij het Breinlaboratorium aangehaald. Voor de mensen die het Breinlaboratorium al eens hebben meegemaakt herkenbaar. Voor mensen die het nog willen ervaren nieuwsgierigmakend.

Zodra het boek uit is, wordt er natuurlijk een link geplaatst waardoor het boek via deze site eenvoudig te bestellen valt.

Uiteindelijk is het april geworden en bekijk 'm op de boekenplank. Direct bestellen? Klik hier!
Maatwerkt geeft workshop op Performa

Vanuit NVO2 is Maatwerkt benaderd om een korte workshop te geven op het breinleren. Performa is een grote vakbeurs waar vele HRM/HRD professionals komen om kennis te maken met bedrijven en organisaties die voor hen iets kunnen betekenen.
De workshop is een soort gratis voorproefje op de Conferentie Brain@work die na afloop van start gaat. Bij dat congres wordt tevens de eerste dummie versie van het boek Brain@work gepresenteerd, waar door Maatwerkt een hoofdstuk voor is geschreven.
Een 5-tal breinonderwerpen passeren de revue in de workshop.
Brein@Work: een eerste recensie

We moeten nog even geduld hebben, maar als het goed is komt het boek 'Brein@Work' in april uit.  In dit boek is een hoofdstuk door Jacquelien geschreven over hoe je leren zo zintuiglijk als mogelijk kan maken.


Als het zo ver is, krijg je natuurlijk snel bericht. We zullen dit zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan! De eerste recensie is er al wel. Lees de recensie hier!Maatwerkt in e-book

Soms krijg je een telefoontje van iemand met een wel hele leuke vraag. Zo belde Debbie Heijne van Kloos Coaching mij met de vraag of ze mij mocht interviewen. Nou, een hele eer!


Debbie is bezig met het schrijven van een boek over duurzaam leren. Daarbij heeft ze mij gevraagd of ik vanuit het brein hier over misschien iets kon zeggen. Een boeiend interview. Niet alleen wegens het onderwerp, maar ook omdat het op een gegeven ogenblik ging over haar motivatie om dit boek te schrijven. Deze vind je op haar weblog (Ik leef ... dus ik leer, heet het stuk). Zodra het e-book uitkomt, zal ik natuurlijk via dit medium hieraan bekendheid geven.Nieuwe site, eerste nieuwsbrief

Naast de ontwikkeling van deze site, is er achter de schermen ook hard gewerkt aan het maken van de enige echte eerste nieuwsbrief van Maatwerkt. Klik hier om de nieuwsbrief te bekijken.

Regelmatig op de hoogte blijven van wat Maatwerkt allemaal ontdekt, ontwikkeld en doet? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief!


Maatwerkt bedankt heel graag Bianca Neeleman van Goed Gevormd voor de prachtige ontwerpen van zowel de site als de nieuwsbrief, Rene Dohmen van Formatics voor de deskundige bouw van de site en nieuwsbrief en ook de fotografen Redmar Kruithof en Marije van den Oever van Fotografieles.nl voor het maken van het prachtige beeldmateriaal voor Maatwerkt.Maatwerkt verzorgt gastcollege Rijksuniversiteit Groningen

De ontwikkeling van het vakgebied breinleren gaat ook aan de universiteit niet voorbij. Mede door het compacte model van de breinprincipes, maakt dit voor de universiteiten de wetenschappelijke inzichten toepasbaar. Voor masterstudenten van de studie Pedagogiek en de vakgroep Life Long Learning, gaf Maatwerkt namens het BCL Instituut een gastcollege.Canadastraat 52 - 8141 AD Heino - 0572 39 42 59 - info@maatwerkt.nl  X